Kilpailussa haastetaan varkautelaiset luomaan oma Varkaus-leivos. Kilpailun loppuhuipennus on osa tulevien Varkaus-päivien 9.-10.9.22 ohjelmaa. Leivontakilpailun finaali järjestetään Varkauden teatterilla 10.9.2022 klo 17:00.

Kilpailuun osallistuvan leivoksen tulee kuvastaa Varkautta ja ilmentää varkautelaisuutta. Kilpailu käydään kahdessa sarjassa: kotileipurit ja ammattilaiset.

Kilpailuun osallistutaan kuvaamalla/piirtämällä oma leivos ja kertomalla leivoksen tarina. Kotileipurit kertovat ilmoittautumisen yhteydessä myös leivokseen käytetyt raaka-aineet.

Kotileipureiden valmistamien tuotteiden jatkoon pääsystä päättää esivalintaraati ja ammattilaisten sarjassa ratkaisee arpa. Molemmista sarjoista valitaan kuusi leivosta leipureiden toteutettavaksi ja tuomareiden arvioitavaksi loppukilpailuun.

Parhaat leipurit palkitaan!

 

SÄÄNNÖT KOTILEIPUREILLE 

Kotileipuriluokkaan ilmoittaudutaan sähköpostitse warkautelaiset@gmail.com tai puh. 044 3660360 viimeistään maanantaina 31. elokuuta kello 10.00. Ilmoittautuessa tulee kertoa osallistujan yhteystiedot, leivottavan tuotteen nimi, kuva, idea/tarina sekä lista raaka-aineista ja niiden määristä. Kilpailuun jatkoon pääsystä päättää esivalintaraati, joka valitsee kuusi leivosta toteutettavaksi.

Finaaliin päässeille ilmoitetaan asiasta henkilökohtaisesti. Heidän nimensä julkaistaan myös Sinun Savo -kaupunkilehdessä 7.9.2022.

Finaaliin päässeet kotileipurit valmistavat kuusi tuomarointiin toimitettavaa leivosta Varkauden kaupungin monitoimitila Olohuoneella (Kauppakatu 13) lauantaina 10. syyskuuta kello 10-14. Paikalla on Puurtilan ja Könönpellon Marttoja, jotka valvovat ja ohjaavat leipureita. Omat
leivontavälineet voi tuoda mukanaan, ilmoitetun listan mukaiset perusraaka-aineet hankitaan leipureille kilpailun järjestäjien puolesta. Leivonnaisten mukana on toimitettava selkeä lista raaka-aineista.

Arvovaltainen tuomaristo palkitsee kolme parasta leivosta lauantaina 10.9. Varkaus-päivien yhteydessä. Tuomaroinnissa huomioidaan leivoksen maku, ulkonäkö, idea/tarina sekä raaka-aineiden paikallisuus ja se kuinka hyvin leivos kuvastaa Varkautta ja varkautelaisuutta.

SÄÄNNÖT AMMATTILAISILLE

Ammattilaiset osallistuvat kilpailuun ilmoittautumalla sähköpostitse warkautelaiset@gmail.com tai puhelinnumeroon 044 3660360 viimeistään maanantaina 31. elokuuta klo 10.00. Ilmoittautuessa tulee kertoa osallistujan yhteystiedot, leivottavan tuotteen nimi, kuva ja idea/tarina.

Kilpailuun osallistuvien yritysten lista julkaistaan Sinun Savo -kaupunkilehdessä 7.9.2022. Finaaliin päässeille ilmoitetaan asiasta  henkilökohtaisesti.

Finaali järjestetään Varkaus-päivien yhteydessä 10.9. Tilaisuutta varten kukin finalisti toimittaa kuusi kappaletta omaa leivostaan arvovaltaiselle tuomaristolle, joka valitsee kolme parasta ja paljastaa yleisön suosikin. Tuomaroinnissa huomioidaan leivoksen maku, ulkonäkö, idea/tarina sekä raaka aineiden paikallisuus ja se kuinka hyvin leivos kuvastaa Varkautta ja varkautelaisuutta.

Sivua päivitetty 22.8.2022.