Taipaleen kanavamuseon piha-alueelle avautuu vuoden lyhimpänä päivänä, talvipäivänseisauksena koko perheen yhteinen taianomainen kävelytapahtuma.

Talvipäivänseisaus 2022 järjestetään keskiviikkona 21.12. klo 17 – 21. Ohjelmatietoja päivitetään sivulle lähempänä tapahtumaa.

Kulttuurielämyksiä tarjoavan tapahtuman tarkoituksena on rauhoittua ja hiljentyä yhteisöllisen ja kokonaisvaltaisen taide-elämyksen äärellä omaleimaisessa historiallisessa kulttuuriympäristössä. Tunnelmaa luovat muun muassa lumi- ja tuliveistokset sekä valotaide.

Tapahtumapaikkana on lumoava kahden kanavan väliin jäävä kanavamuseorakennusten ja metsäisen niemen rajaama, kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja kiinnostava alue. Vuonna 1840 valmistuneen museokanavan alueelle levittäytyy valoteos ja elävän tulen rajaama polku, piha-alueelle keskittyvät lumi- ja tuliveistokset. Metsäaluetta käytetään mahdollisuuksien mukaan yhteisötaiteen areenana.

Talvipäivänseisaus ajoittuu nimensä mukaan vuoden lyhimpään päivään. Tätä maksutonta kävelytapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 1997.

Vuosi vuodelta Talvipäivänseisaus-tapahtuma on muovautunut eri yhteistyötahojen toimesta ja kehittynyt jatkuvasti. Tapahtuma kokoaa yhteen erilaisia toimijoita aina sitoutuneesta talkooväestä erilaisiin taiteen ja kulttuurin ammattilaisiin.

Warkautelaiset ry:n koordinoimassa tapahtumassa yhteistyössä ovat mukana myös mm. Varkauden museot sekä Varkauden kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut.